Omgeving

In Rijpwetering kunt u genieten van een schitterende natuur. De nieuwbouw woningen bevinden zich vlakbij het mooie meer Koppoel. U kunt op deze plek in het Groene Hart heerlijk tot rust komen.

De exacte locatie van het nieuwbouwplan ligt ingeklemd tussen de bestaande bebouwing van Rijpwetering in het zuiden (woningen) en oosten (horeca en winkels), en de voetbalvelden van SV Roac in het westen. Aan de noordkant grenst een weiland.

CENTRALE PLEK

Rijpwetering is gevestigd in de gemeente Kaag en Braassem. Met de auto bent u binnen 7 minuten op de A4, waarmee u snel naar dorpen zoals Roelofarendsveen, Oude Wetering, of naar grotere steden zoals Amsterdam kunt. Wanneer u buslijn 56 pakt, zit u met een directe lijn binnen 40 minuten op Leiden Centraal Station. 

Een dag naar het strand? Met een half uurtje rijden zit u aan de zee in Noordwijk of Katwijk. Rijpwetering ligt bovendien vlak naast Zevenhuizen en Oude Ade, welke via provinciale wegen makkelijk te bereiken zijn.

Door de centrale ligging van het dorp kunt u makkelijk uitstapjes maken naar omliggende steden. Een middag uitgebreid shoppen? Binnen een kwartier bent u in het winkelhart van Leiden of Alphen aan den Rijn. Ook Nieuw Vennep en Hoofddorp zijn snel aan te rijden, waar u terecht kunt voor leuke dagen uit of jaarlijkse evenementen.

VOORZIENINGEN

Voor zowel natuur- als sportliefhebbers heeft het kleinschalige dorp genoeg te bieden. Zo kunt u een vaartocht maken over de Koppoel, of doorvaren naar andere aanliggende wateren zoals de Kleipoel of de Kagerplassen. Hierna kunt u makkelijk weer aanleggen bij Jachthaven De Koppoel. Hoe heerlijk is dat! 

Tevens is er de mogelijkheid om lid te worden van de tennisvereniging TC Rijpwetering of diverse zaalsporten te beoefenen in één van de sporthallen. Toch liever de natuur opzoeken? Op een zonnige dag wandelen of fietsen langs de weilanden in- en rondom Rijpwetering is uiteraard ook mogelijk. 

KNUS DORP

Rijpwetering biedt een klein scala aan horeca gelegenheden. Lekker iets drinken op het terras? Of een hapje eten? Dan kunt u bijvoorbeeld terecht bij het gezellige eetcafé de Vergulde Vos of Restaurant RYP. Voor verse kaas- en zuivelproducten moet u bij Landwinkel Castelijn zijn. Of neem eens een kijkje bij de boerderij Rotteveel Boerenkaas, waar ze dagelijks op ambachtelijke wijze boerenkaas bereiden van hun eigen koeien!


© Thunnissen Groep 2024
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring